Objectbeveiliging leegstaand bedrijventerrein

Beveilig uw leegstaande bedrijfsgebouw

Op veel industrieterreinen is er weinig toezicht, ook in Arnhem. Een plek bij uitstek dus voor criminelen om buiten beeld te blijven. Vooral oudere industrieterreinen zijn kwetsbaar. Vaak staan er veel bedrijfsgebouwen leeg, waardoor de sociale controle minder wordt. Zo wordt ondermijning in de hand in de hand gewerkt. Maar ook wanneer je er een leegstaand bedrijfspand hebt, kan het slecht nieuws zijn.

Veel criminaliteit op industrieterreinen

Industrieterreinen hebben namelijk grote aantrekkingskracht op criminelen. Vooral wanneer er weinig toezicht is. Zo kunnen ze ongestoord hun gang gaan. Nu kunt u denken: daar heb ik geen last van. Maar wat als ze uw pand kraken of hun intrek nemen in het pand ernaast? Dan staat uw pand opeens vol met drugsafval of er breekt brand uit. Daar zit u niet op te wachten.

Arnhems interventieteam

Arnhem heeft hiervoor een interventieteam opgericht. Deze voeren regelmatig controles uit om criminelen de voet dwars te zetten. Maar het blijft uw eigen verantwoordelijkheid en uw eigen pand. Het inschakelen van iemand die een oogje in het zeil houdt is dus geen overbodige luxe.

Objectbeveiliger inhuren

Wat u kunt doen is een objectbeveiliger inhuren. Deze kan dan voor je waarnemen. Dit kan door middel van controlerondes of een alarm- of camerasysteem met alarmopvolging. Hij of zij zorgt niet alleen dat er geen onbevoegden in uw pand komen. Een objectbeveiliger is ook getraind in het profilen van mensen en omgevingen. Die ziet precies wat de risico’s zijn en wat verdacht is. Zo is je pand een stuk veiliger en draag je ook bij aan het voorkomen van ondermijning. Ook samen met andere ondernemers of pandeigenaren een objectbeveiliger inhuren is mogelijk (en goedkoper).
Help de gemeente Arnhem mee en zorg voor een positieve vibe op jouw bedrijventerrein.

Een ander actueel aandachtspunt op bedrijventerreinen is ongediertebestrijding. Lees er meer over.