Algemene informatie

Arnhem, een prachtige stad

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. En met haar ruim 157.660 inwoners is zij de tweede grote stad van Gelderland, na Nijmegen. Arnhem heeft vele mooie dorpjes, zoals Schaarsbergen en Elden. De stad ligt aan de Nederrijn en de IJssel. In de zomer worden deze rivieren druk bezocht door allerlei badgasten. Arnhem kent een kleurrijk verleden. De slag om Arnhem is een belangrijke gebeurtenis in de rijke geschiedenis van Arnhem. Arnhem speelde een grote rol in operatie Market Garden, waarbij geallieerde troepen middels luchtlandingen bij de John Frostbrug arriveerden en de stad in september 1944 bevrijdden. Arnhem heeft vele bezienswaardigheden. Denk aan park Sonsbeek, het Nederlands Openluchtmuseum, dierenpark Burgers Zoo en uiteraard de John Frostbrug. Wil je meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden die Arnhem kent? Neem snel een kijkje en laat je verrassen door een verscheidenheid aan attracties.

Maar ook een creatieve stad

In Arnhem gebeurt erg veel. Er is dan ook altijd wel iets te beleven. De afgelopen jaren zijn er vele nieuwe initiatieven opgezet. Arnhem wordt steeds mooier en hipper. En dat is ook terug te zien in het straatbeeld. Zo is de wijk Klarendal flink vooruit gegaan. Wat voorheen nog bekend stond als achterstandswijk, is nu een plek met gave hotspots geworden. Ook in andere wijken is de vooruitgang te zien en worden er nieuwe projecten opgestart. Arnhem leeft en is een stad die ook de komende jaren positieve stappen gaat zetten.

Arnhemse wijken vertellen allen een uniek verhaal

Klarendal is niet de enige wijk die de afgelopen jaren een heuse metamorphose heeft doorgemaakt. Ook het centrum van Arnhem zal de komende jaren vernieuwd blijven worden. Mooie projecten zullen ervoor zorgen dat de binnenstad een heel ander aanzicht zal krijgen. Dit moet de leefbaarheid van deze omgeving flink gaan verbeteren. Een ander mooi voorbeeld van een buurt waar veel leefbaarheid is, zijn de wijken Alteveer-Cranevelt. Bewoners waarderen de buurt onder andere vanwege de mooie ligging. Omringt door parken als Sonsbeekpark en Park Zijpendaal is dit natuurlijk niet gek. Tot slot is er de wijk Klingelbeek. Vanuit Klingelbeek sta je in geen tien minuten in het centrum of juist in het buitengebied van Arnhem. Heerlijk rustig dus, maar je staat ook zo in het hartje van de stad. Wil je nog meer informatie over de verschillende wijken die Arnhem kent? Neem dan contact met ons op.

Nieuwe projecten in arnhem