Hoe merk je dat je gedrogeerd bent en wat doe je eraan?

Je leest de meest verschrikkelijke verhalen over mensen die tijdens het uitgaan zijn gedrogeerd, ook in Arnhem. Het erge is: het komt vaker voor dan je denkt en het kan ook jou of één van je vrienden overkomen. Daarom nog maar eens een artikel over drogeren, zodat je weet wat te doen wanneer het jou of één van je vrienden overkomt.

Drogeren, wat is dat?

Drogeren betekent dat iemand stiekem medicijnen of drugs in het drankje van een ander doet. De motieven lopen uiteen van beroving, aanranding tot zelfs verkrachting. Alsof dat al niet erg genoeg is, levert het ook nog eens grote gezondheidsrisico’s op. De drogeerder is namelijk niet op de hoogte van de medische toestand van het slachtoffer. Deze zou er dus ook zomaar aan kunnen overlijden. Zeker wanneer het slachtoffer ook alcohol heeft gedronken. Drank, drugs en medicijnen kunnen samen een gevaarlijke cocktail vormen.

Hoe weet je dat je gedrogeerd bent

De kans dat je op tijd doorhebt dat je gedrogeerd bent, is helaas niet groot. Sommige drugs zijn wel proefbaar in een drankje. Zo smaakt XTC erg bitter en GHB heel zout. De kans dat je dit opmerkt is echter zeer klein, omdat er vaak ook alcohol in het spel is. Dit tast namelijk je smaak aan. Houd daarom altijd je drankje in de gaten tijdens het stappen of beter nog, drink het meteen op.

Wat moet je doen als je merkt dat je gedrogeerd bent?

Denk je dat je gedrogeerd bent tijdens het stappen? Onderneem dan meteen de volgende stappen om jezelf in veiligheid te brengen.

  1. Informeer de mensen waar je mee uit bent wat er aan de hand is, zodat ze voor je kunnen zorgen.
  2. Informeer ook het personeel of de beveiliging. Die weten wat te doen en willen het graag weten wanneer iemand in hun zaak dingen doet die niet door de beugel kunnen.
  3. Zorg dat je deze kit bij je hebt, zodat je met zekerheid kunt testen of je gedrogeerd bent en waarmee.
  4. Schakel voor de zekerheid medische hulp in.
  5. Doe bij een positieve drugstest aangifte bij de politie. Wie weet kunnen ze de camerabeelden nog bekijken of vaker controle houden.

Hopelijk overkomt het je nooit, maar je bent na het lezen van dit artikel in ieder geval beter voorbereid. Deel dit artikel daarom ook met je vrienden! Is er iets aan dit artikel onduidelijk? Meld het ons via het contactformulier .