Arnhem kiest voor gereguleerde wietteelt

In de Tweede Kamer zijn er nog altijd meer tegenstanders dan voorstanders, maar steeds meer Nederlandse gemeenten willen wietteelt legaliseren. Arnhem is een van die gemeenten. Althans, als het aan Arnhemmer Peter Groot ligt. Hij is architect bij architectenbureau Hoogte Twee en ziet goede mogelijkheden voor een gereguleerde wietteelt.

Volgens Groot is het oude kantoor van de ING in Arnhem een geschikte plek voor de teelt. De gemeente Arnhem heeft al eerder aangegevente gaan experimenteren met gereguleerde wietteelt. Eind vorig jaar stemde de gemeenteraad hiermee in, dus als het goed is zijn er plannen op handen.
Eerder liet ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam weten een voorstander te zijn van gereguleerde wietteelt.

Leegstand gebruiken voor wietteelt

Het oude kantoor van ING aan de Velperweg dreigt leeg te gaan staan, als gevolg van de reorganisatieplannen van de bank. En daar ligt >volgens Groot een gouden kans voor gemeente en provincie: “En dan niet alleen op financieel vlak, maar ook op het gebied van de werkgelegenheid, de leegstandsproblematiek en het bestrijden van de uitwassen van het criminele drugscircuit. Problemen worden kansen, het is een kwestie van anders kijken.”

Of de gemeente iets gaat doen met de plannen van de architect is niet duidelijk. Maar burgemeester Kaiser van Arnhem ondertekende, samen met 49 andere burgervaders, al begin 2014 een nationaal akkoord voor het reguleren van wietteelt en de wietzaadjes. Na de motie van afgelopen najaar kan actie dus niet lang op zich laten wachten.