3 voordelen van airconditioning

Waarom snel airconditioning aanschaffen?

In de zomer worden elk jaar weer nieuwe warmterecords aangetikt. En deze warme periodes duren steeds langer. Ook in ons eigen Arnhem lopen de temperaturen in huiskamers en slaapkamers steeds verder op. Er zijn veel tips die een beetje verlichting geven. Maar alleen airconditioning verzekert je van een echte aangename temperatuur in huis, het hele jaar door. Twijfel je nog of je dit jaar wel de investering in een airco zult doen? In dit blog zetten we de 3 voordelen die een airco biedt op een rijtje. Lees verder.

1. Het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat

Met airco in huis is de temperatuur altijd aangenaam. Dit is te danken aan het vermogen van een airco om niet alleen te koelen, maar ook te verwarmen. Een extra voordeel is dat je zo ook slechts in één kamer verwarming aan kunt zetten. Dat is dus lekker energiezuinig!

2. Airco zorgt ook voor een goede ventilatie

Airconditioning beschikt ook over een ventilatiefunctie. Zo heb je altijd verse lucht in huis. Bovendien zorg je met een constante aanvoer van verse lucht dat zich condens en vocht in je woning vormt; en dus schimmel wat zeer ongezond is voor de luchtwegen. Omdat je met een airco het raam niet open hoeft te zetten voor wat frisse lucht, bespaar je ook nog eens op de energiekosten omdat je minder hoeft te verwarmen of te koelen.

3. Altijd een prettige luchtvochtigheid

Een airco heeft ook een ontvochtigingsfunctie. Hiermee ben je in staat om de luchtvochtigheid in huis te regelen. Een vochtpercentage tussen de 40 en 60% wordt als aangenaam ervaren. Hierboven kunnen we onze warmte niet goed kwijt. De juiste luchtvochtigheid voorkomt dus ook dat je de airco onnodig hard moet laten draaien om het koeler te hebben. En ook wanneer je last hebt van allergieën, astma, artritis of reuma ben je gebaat bij een gematigde luchtvochtigheid.
Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of wil je meer weten over airconditioning? Laat het ons weten en neem contact op via ons contactformulier.